دوره ای که به جرات میتونه ورق زندگیتو عوض کنه!


» معرفی کتاب مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است !

 معرفی کتاب مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است !

موضوع : رمان و داستان
ناشر : نون
مولف : فردریک بکمن
مترجم : نیلوفر خوش زبان
نوبت چاپ : 20
سال چاپ : 1398
تعداد صفحات: 400
قطع: رقعی
نوع جلد : شومیز


نقد و بررسی


مادربزرگ همان فردی است که خاطرات کودکی اغلب ما به او گره خورده است؛ از دور هم جمع شدن‌های خانوادگی تا داستان‌هایی که شب‌ها برایمان قبل خواب می‌خواند و ما را با دنیای جادویی قصه‌ها آشنا می‌کرد تا محبت‌های همیشگی. لذت حضور مادربزرگ برای عده‌ای آن‌چنان شیرین است که مادربزرگ تبدیل به قهرمان زندگی‌شان می‌شوند و بعد از مرگ او هنوز می‌توان حضورش را در زندگی حس کرد.

فردریک بکمن در کتاب مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است داستانی از یک مادربزرگ و نوه‌ی متفاوت را روایت می‌کند.


خلاصه داستان مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است را بخوانیم :

السا دختر 7 ساله‌ای است که رفتارهای عجیب و متفاوت دارد. او بیش‌تر از سنش می‌فهمد و به همین دلیل همکلاسی‌هایش در مدرسه او را اذیت می‌کنند. تنها دوست السا مادربزرگ 77 ساله‌اش است. مادربزرگ قهرمان الساست. زنی که از نظر مردم غیرعادی و متفاوت است. مادربزرگ شب‌ها قصه‌های افسانه‌ای برای السا می‌خواند و او را به دنیای قصه‌ها می‌برد، دنیایی که در آن هیچ‌کدام از آدم‌هایش مثل السا و مادربزرگش معمولی نیستند. روزی که مادربزرگ می‌میرد السا تنها و عصبانی از این‌که مادربزرگ او را تنها گذاشته نامه‌هایی از مادربزرگ پیدا می‌کند، نامه‌هایی که السا را وارد فضایی ماجراجویانه می‌کند و قصه‌های پرفراز و نشیبی را برای او رقم می‌زند.


درباره فردریک بکمن Fredrik Backman:

فردریک بکمن مقاله نویس، نویسنده و وبلاگ نویس سوئدی است. از آثار مشهور او می توان به " مردی به نام اوه" (2012)، "بریت ماری اینجا بود" (2014)، " شهر خرس " (2017) و " ما در برابر شما " (2018) اشاره کرد. 

تمامی آثار او در کشور سوئد و برخی نیز در عرصه بین المللی جزء رمان های پر فروش بوده و چند رمان او نیز به بیش از بیست و پنج زبان ترجمه شده است. او با همسر ایرانی خود در سوئد زندگی می کند.


درباره‌ی کتاب مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است :

رمان جذاب مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است دومین کتاب نویسنده‌ی معروف سوئدی فردریک بکمن خالق رمان «مردی به نام اوه» است. بکمن رمان بلند مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است را در سال 2015 منتشر کرد. این بار هم این نویسنده‌ی سوئدی با خلق داستانی زیبا و صمیمی موفق شد کتابی پرفروش و دوست‌داشتنی را به علاقه‌مندانش هدیه دهد. داستانی که قهرمان آن دختری 7 ساله است اما مخاطب آن طیف سنی خاصی ندارد و خواندن داستان او بدون محدودیت سنی جذاب است. داستان مادربزرگ و السا روایت‌گر حرف مهمی است؛ هر انسانی حق متفاوت بودن دارد.

کتاب مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است  در 34 فصل نوشته شده است. این کتاب بعد از انتشار یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های منطقه‌ی اسکاندیناوی شد و در همان سال در فهرست نامزدهای بهترین کتاب وبسایت معروف کتابخوانی Goodreads قرار گرفت. مادربزرگ سلام می‌رساند و می‌گوید متاسف است جزو فهرست پرفروش‌‌ترین کتاب‌های نیویورک تایمز در آمریکا هم هست.


سبک نوشتاری فردریک بکمن :

از ویژگی‌هایی که معمولا در کتاب‌های بکمن، به ویژه سه رمان بلند و معروف او یعنی «مردی به نام اوه»، «بریت‌ماری اینجا بود» و مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است وجود دارد، لحن و فضای صمیمی داستان‌هاست.

 اگرچه قصه‌ی هیچ‌کدام از این کتاب‌ها شبیه دیگری نیست اما وجود آدم‌های متفاوت، عبوس و حتی منظم در داستان‌های او مشترک‌اند. نکته‌ی قابل توجه در این شخصیت‌ها، شناخت خواننده و علاقه‌ی او در طول داستان به ویژگی‌های درونی این شخصی‌هاست. شخصیت‌های بکمن شاید در ظاهر متفاوت باشند اما قلب مهربانی دارند که به خواننده احساس مثبتی می‌دهند، به طوری که به مرور می‌توان با آن‌ها همذات پنداری کرد. شخصیت «اوه» در رمان «مردی به نام اوه»، شخصیت «بریت‌ماری» در رمان «بریت‌ماری اینجا بود» و شخصیت مادربزرگ در رمان «مادربزرگ سلام می‌رساند و می‌گوید متاسف است» این ویژگی مشترک را دارند که خواننده بعد از مدت‌ها شیفته‌ی آن‌ها شود.

فردریک بکمن در رمان‌های خود تلخی و مشکلات زندگی مثل فقدان عشق و تنهایی را با ظرافت تمام در فضایی شیرین با رگه‌هایی از طنز و مهربانی تلفیق می‌کند تا در نهایت خواننده با اثری منحصر به فرد رو‌به‌رو باشد. او زبان طنز را انتخاب کرده تا نگاه انتقادی خود به جامعه را در بستر داستان‌هایش نشان دهد. دوستی، مهربانی، کمک به هم‌نوع و حتی توجه به سالمندان از مضامین مشترک در اغلب آثار بکمن هستند.

تفاوت سبک داستان مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است با دیگر داستان‌های بکمن ایجاد فضایی خیالی در کنار واقعیت است. در این رمان خواننده می‌بیند که السا با حقایق جالبی درباره‌ی قصه‌ی پادشاهان و پریان آشنا می‌شود که در نهایت او را به شناخت بیش‌تر مادربزرگ دعوت می‌کند.


نقد و بررسی شخصیت‌های داستان مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است :

بکمن داستان مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است را با جمله‌ای از السا شروع می‌کند:«هر آدم هفت‌ساله‌ای باید یک ابرقهرمان داشته باشد. همین است که هست». از همان ابتدا نویسنده از زبان سوم شخص(دانای کل) از دریچه‌ی لنز دوربین خود مخاطب را وارد فضایی از دنیای یک دختربچه می‌کند، دختری که برای خودش یک ابرقهرمان دارد و به او وابسته است. نویسنده در ادامه شخصیت السا و مادربزرگ را برای خواننده معرفی می‌کند و ویژگی‌هایی از آن‌ها را معرفی می‌کند، ویژگی‌هایی که باعث شده دیگران به آن‌ها بگویند «زیادی سرش می‌شود» یا «زیادی سرخوش است». با توجه به این تعاریف متوجه حضور دو شخصیت متفاوت از دیگران در این داستان هستیم. شخصیت‌هایی که محور اصلی داستان بکمن هستند و جنس حضورشان شبیه داستان‌های دیگر اوست، اما این بار دختری 7 ساله را هم به داستان اضافه کرده است.

شخصیت السا ترکیبی از تخیل خلاقانه و اندیشه‌ورزی است. او دختر کتابخوانی است که مدام در سایت ویکی‌پدیا مطلب می‌خواند و اشتباهات دستوری افراد را اصلاح می‌کند و این کارش باعث عصبانیت دیگران می‌شود. السا از کودکان هم سن و سال خود جلوتر است، بر خلاف بیش‌تر دختران هم‌عصر او که این روزها گرفتار تکنولوژی هستند، می‌بینیم که بکمن شخصیتی خلق کرده که بیش‌تر زمان خود را با مادربزرگش سپری می‌کند. السا صاف و ساده از چیزهایی که خوشحال یا ناراحتش می‌کنند می‌گوید.

مادربزرگ که قهرمان السا است، پیرزنی منحصر به فرد است که قصه‌های افسانه‌ای برای السا تعریف می‌کند و او را به دنیایی متفاوت می‌برد. شخصیت مادربزرگ در این داستان بر خلاف شخصیت مادر السا زنی است بدون قانون و نظم. بکمن با خلق شخصیت مادربزرگ و رابطه‌ی او با نوه‌ی کوچکش نه تنها از حس همدلی و مهربانی بین آن‌ها می‌گوید بلکه به خواننده می‌گوید که نباید از متفاوت بودن ترسید.

شخصیت مادربزرگ هم در این رمان به نوعی شخصیتی متفاوت از همسالان خود در جامعه است. پیرزنی که بعد از مرگش هم در زندگی نوه‌اش حضور دارد و با وصیت عجیب خود باعث می‌شود السا در ماجرایی پرپیچ و خم با همسایگان و اطرافیان آشنا شود.

یکی از نکات جالب در این کتاب شخصیت «بریت‌ماری» همسایه‌ی مادربزرگ است. «بریت‌ماری» که شخصیت اصلی رمان بعدی بکمن با «عنوان بریت‌ماری اینجا بود» است در این رمان حضور دارد.


زندگینامه نویسنده‌ی پرطرفدار سوئدی :

کارل فردریک بکمن(1981) Fredrick Backman، نویسنده و وبلاگ‌نویس سوئدی است. بکمن نوشتن را با وبلاگ‌نویسی شروع کرد. آن زمان که هنوز خبری از رمان محبوب و پرفروش «مردی به نام اوه» نبود بکمن برای روزنامه‌ها و وبسایت‌های مختلف مقاله می‌نوشت و اولین همکاری‌اش را با مجله مترو شوع کرد. اما از سال 2012 بکمن با انتشار اولین کتاب خود «مردی به نام اوه» مرزهای شهرت را شکست و تبدیل به یکی از شناخته‌شده‌ترین نویسندگان سوئد و جهان شد.

«مادربرگ سلام رساند و گفت متاسف است» دومین رمان بکمن بود که در سال 2015 منتشر شد و مخاطبان بکمن را بیش‍تر از قبل مشتاق آثار بعدی او کرد. این کتاب هم مثل اثر قبلی نویسنده تبدیل به یکی از پرفروش‌ها شد و به چندین زبان در سراسر جهان منتشر شد.

لایبرری ژورنال درباره‌ی کتاب مادربرگ سلام رساند و گفت متاسف است نوشت:«رمانی سرشار از عشق، امید و پذیرش تفاوت‌ها. شیرینی آن تا مدت‌ها در خاطرتان خواهد ماند».

یک سال بعد بکمن کتاب «بریت‌ماری اینجا بود» را منتشر کرد، داستانی که شخصیت اصلی آن شباهت‌هایی به «اوه» در رمان «مردی به نام اوه» داشت.

از آثار دیگر بکمن می‌توان به کتاب‌های «معامله زندگی با زنی خاکستری‌پوش»، «و هر روز راه صبح راه خانه دورتر می‌شود»، «شهر خرس»، «ما در برابر شما»، « و من دوستت دارم» و «معامله زندگی» اشاره کرد


ترجمه‌ی کتاب مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است :

نشر نون اولین بار با انتشار کتاب «مردی به نام اوه» فردریک بکمن را فارسی‌زبانان معرفی کرد. در سال 1396 بار دیگر نشر نون با انتشار کتاب مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسفم است مخاطبان ایرانی بکمن را به کتابفروشی‌ها کشاند. «نیلوفر خوش‌زبان» این اثر را به فارسی برگردانده است و توانسته زبان و لحن بکمن را به خوبی منتقل کند.

در سال 1396 ترجمه‌ی حسین تهرانی از این کتاب با عنوان «مادربزرگ سلام ميرساند و میگوید متأسف است» از سوی انتشارات کوله پشتی منتشر شد.


در بخشی از کتاب مادربزرگ سلام رساند و گفت متاسف است با هم می خوانیم :

نکته‌ی خاصی که در مورد خانه‌ی مادربزرگ‌ها وجود دارد این است که هیچ‌وقت بویش را فراموش نمی‌کنید. روی هم رفته، ساختمان ساده‌ای است. چهار طبقه دارد و نه آپارتمان، و کل ساختمان بوی مامان بزرگ می‌دهد.

فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  فروش تجهیزات ویپ   |   تهران وکیل   |   گردشگری ارم بلاگ   |   مشاور ایرانی در لندن  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


اعداد فرشته در عشق و روابط عاشقانه! ✓ کانال یوتیوب اعداد فرشته در عشق و روابط عاشقانه! ✓ کانال یوتیوب مشاهده